Acupunctuur

Acupunctuur is een behandelmethode binnen de Traditionele Chinese Geneeskunde van ruim vierduizend jaar oud. Bij Acupunctuur worden steriele naaldjes op speciale punten in het lichaam gezet zodat het lichaam zichzelf kan genezen.

De energie in ons lichaam stroomt wanneer er geen problemen zijn harmonieus en onverstoord door ons lichaam. Wanneer er een verstoring optreedt in deze stroming ontstaan er ziektes en pijn.  De energie in het lichaam wordt met hele dunne naalden in beweging gebracht zodat er balans kan komen in de meridianen.

Energie stroomt door meridianen. Zij bevinden zich door het gehele lichaam. Ze zijn een soort netwerk en verbinden alles in het lichaam met elkaar. Alle organen, spieren en weefsels in het lichaam worden gevoed wanneer de energie goed door de de meridianen kan stromen. Wanneer de stroming is verstoord kan Acupunctuur prikkels geven die de energiestroom kunnen beïnvloeden zodat het zelf herstellend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd. Hierdoor kan het lichaam weer in balans kan komen.

De volgende klachten kunnen bijvoorbeeld behandeld worden: hooikoorts, slapeloosheid, (hoofd)pijn, depressie, plasproblemen, problemen met de spijsvertering, luchtwegen, menstruatie en zwangerschap. Klik hier om te lezen welke klachten nog meer kunnen worden behandeld.

Nog een vraag? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op. Je kunt mij op verschillende manieren bereiken. Bel of app 06-45604489, mail of vul het contactformulier in. Ik neem na ontvangst van een bericht contact met je op.