Tarieven

Aangezien ik aangesloten ben bij NVTCG Zhong, de Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde, word ik door veel zorgverzekeraars gezien als een erkend behandelaar. Voordeel daarvan is dat deze zorgverzekeraars het tarief van mijn consulten geheel of grotendeels vergoeden. Chinese Kruiden Therapie en Acupunctuur vallen onder de aanvullende zorg.

De kosten voor een intake zijn € 80,00. Voor een vervolgconsult breng ik € 65,00 in rekening. Voor kinderen tot en met twaalf jaar zijn de kosten voor een vervolgconsult € 50,00.

Als vervolgafspraak is een apart kruidenconsult ook mogelijk. Dit kost € 55,00 per consult.

Wil je weten wat jouw zorgverzekeraar vergoedt?
Check dan de site www.zorgwijzer.nl of www.zhong.nl.

Kruidenconsulten zijn wanneer een echt bezoek niet mogelijk is als gevolg van Corona ook mogelijk via beeldbellen. De meeste zorgverzekeraars beschouwen en behandelen deze consulten als normale consulten. Echter, het is verstandig navraag te doen bij je eigen zorgverzekeraar.

De gemiddelde prijs van een kruidenformule ligt ongeveer tussen de €40,- en €50,- per vier weken. Dit is afhankelijk van welke kruiden voor de behandeling noodzakelijk zijn. Kruiden worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Tip 1: voor vergoeding van mijn consulten hoef je niet het wettelijke eigen risico al te hebben betaald. De aanvullende verzekering, waaruit deze consulten worden vergoed, staat los van het eigen risico dat gekoppeld is aan de basispakket.

Tip 2: een doorverwijzing van een (huis)arts is niet noodzakelijk.

Vanzelfsprekend ontvang je een factuur voor het consult. Deze factuur kan direct na afloop van het consult contant worden betaald of worden overgemaakt. De factuur kan vervolgens bij je zorgverzekeraar gedeclareerd worden.

Nog een vraag? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op. Je kunt mij op verschillende manieren bereiken. Bel of app 06-45604489, mail of vul het contactformulier in. Ik neem na ontvangst van een bericht contact met je op.